20. ožujak 2021.

Europski Grand Prix je završio napetim finalnim mečevima, a jedna od medalja neće daleko putovati kući. Amanda Mlinarić je osvojila zlato u kategoriji seniorki koje pucaju složenim lukom.


19. ožujak 2021.

Europski Grand Prix u Poreču se polako bliži kraju. Streličari su danas odmjeravali preciznost kroz eliminacije, a najbolji među njima sutra kreću u borbu za medalje. Za zlato i titulu najbolje seniorke u  složenim lukom bori se hrvatska predstavnica Amanda Mlinarić.

Od ostalih predstavnika finalima se najviše približio Matija Mihalić koji je u 1/8 izgubio od prvoplasiranog iz kvalifikacija, tako da je Matija natjecanje završio na 9. mjestu. U kategoriji složenog luka, naš najbolji senior, Domagoj Buden, je natjecanje završio na izvrsnom 5. mjestu.


18. ožujak 2021.

Danas je započeo eliminacijski dio natjecanja, a cijeli dan je bio rezerviran za streličare zakrivljenog luka. Većina hrvatskih reprezentativaca je, na žalost, ispala u prvom i drugom krugu, no Matija Mihalić i Lovro Černi su uspjeli pobijediti svoje protivnike te nastavljaju natjecanje u 1/16 eliminacija. Sutra im se na terenu pridružuju streličari koji gađaju složenim lukom.


17. ožujak 2021.

Završio je dan kvalifikacija na Europskom Garand Prixu u Poreču. Streličarima je probleme zadavao vjetar i nešto hladnije vrijeme nego što su navikli. Hrvatski predstavnici su dobro iskoristili prednost domaćeg terena te su ostvarili vrlo dobre rezultate.

Zakrivljeni luk seniori

Matija Mihalić 17.

Lovro Černi 33.

Alen Remar 43.

Maks Režek 66.

Babeli Ante 75.

Zakrivljeni luk seniorke

Tihana Kovačić 49.

Ana Cerovski 65.

Složeni luk seniori

Domagoj Buden 9.

Mihael Čurić 22.

Jan Winkler 26.

Složeni luk seniorke

Amanda Mlinarić 8.

Lara Drobnjak 13.

Svi oni se dalje natječu u eliminacijskom dijelu natjecanja te imaju šanse poboljšati svoj plasman i boriti se u finalnim dvobojima.

Sutra su na rasporedu 1/48 i 1/24 eliminacija za seniore i seniorke koji pucaju zakrivljenim lukom.  


15. ožujka 2021.

U Poreču se od 16. do 21. ožujka 2021. godine održava Europski Grand Prix u streličarstvu. Na turniru sudjeluje 181 streličar iz 23 europske zemlje. Ovo je prvo internacionalno europsko natjecanje nakon što je COVID-19 prošle godine odgodio sve streličarske turnire.

Turnir započinje u utorak, 16. ožujka 2021. godine, službenim treningom i pregledom opreme natjecatelja. U srijedu je dan kvalifikacija, a u četvrtak i petak su na rasporedu eliminacije. Turnir završava u subotu finalnim mečevima koji će se moći pratiti na službenom WAE YouTube kanalu.

Među prijavljenim natjecateljima je najviše onih koji gađaju zakrivljenim lukom jer su za njih ovo najbolje pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatsku na ovom natjecanju predstavlja 12 natjecatelja. Matija Mihalić, Alen Remar, Lovro Černi, Ante Babeli i Maks Režek se natječu među seniorima koji gađaju zakrivljenim lukom. Tihana Kovačić i Ana Cerovski nas predstavljaju u kategoriji seniorki koje gađaju zakrivljenim lukom. Domagoj Buden, Mihael Čurić i Jan Winkler gađaju složenim lukom u kategoriji seniora, a Amanda Mlinarić i Lara Drobnjak u kategoriji seniorki.